29 Ağustos 2009 Cumartesi

BODRUM GÜNLÜĞÜ










KISA MESAFELİ TEKNE GEZİSİ

Birkaç gün önce, sevdiklerim, eşim Candan, kızım Şenay, damadım Haşmet, kızımın oğlu torunum Tolga, oğlumun kızı torunum Şevval, Ayşe teyzemiz ve dostumuz Şenuslu ailesinden Sırrı bey, Mualla hanım ve oğulları Barbaros ile, sitemizin çalışkan kişilerinden İlkay Şeker ve ortağı Sefer İlkay’yın sahip oldukları gezi teknesiyle, şöyle bir yakın koyları gezelim dedik.

Kaptanımız İlkay, Bağla’nın Kargı koyundan saat 11 de hareket etti.

Kargı koyu ve plajı, 1173 haneli sitemizin, çoğu insanlarımızın denize girdiği bir yer. Temiz,berrak, suyun rengi,sanki “bana gel” der gibi. Birkaç yıl önce kooperatif başkanımız olan Sabahattin Bey tarafından yaptırılan, 5 metre genişliğinde, İzmir Kordon boyunu andıran beton gezi kordonu ve denize inmek için konan merdivenlerle birlikte, insanımıza hizmet vermektedir.

İşte bu koya, etrafı yerleşim alanı olmasına rağmen, marina yapılacağı söyleniyor. Görevliler gelip ölçüp biçtiler, Bundan da işin gerçekleşeceği anlamı çıkmaktadır. Böyle bir şey olursa, Kargı koyunun durumunu siz düşünün. Mavi bayraklı plajlar siyah bayrağa dönüşecek. Deniz sandal, tekne ve yatların atıklarıyla çirkefleşecek. Bu duruma halk nasıl bir tepki gösterir bilmiyorum, ama, bence bu bir doğa cinayetidir.

Neyse, teknemiz Dinazor burnunu dolaşarak, mavi koyu es geçip, Macix laif oteli müşterileriyle bizim sitenin insanlarının bir kısmının denize girdiği, Bodrum’un en güzel koylarından biri sayılan Bağla koyuna uğramadan Aspat dağının eteklerine, küçük akvaryuma geldik.

Aspat dağının etekleri, bembeyaz kalkerli kayalıklardan oluşmuş. Kimi insanlar, özel şemsiye ve şezlonglarını getirerek, deniz ihtiyaçlarını buralarda gidermektedirler. Kaptanımız buraya demir atarak, denize ilk giriş yerimiz oldu..

Aspat dağı burnunu dönünce, yine güzel koylardan biri olan ve Aspat Bic Kulübünün tesislerinin bulunduğu Aspat koyla tanıştık. Bir zamanlar bu tesislerde, “Biri bizi gözetliyor “ yarışmacıları yarışmışlardı.

Aspat koyundan sonra Karaincir koyuna geldik. Sahil boydan boya rengarenk şemsiyelerle donatılmıştı. Her işletmeci kendilerine ait plajlara aynı renk şemsiye koyunca , kıyı renk cümbüşüne dönmüş oluyor. Bu sahilde plaja girmek için şezlong kiralamak ihtiyacı duyulmaktadır.

Karaincirin denizi de çok güzel. Yüzlerce insan sahilleri doldurmuştu. Bir saatlık molamızda biz de deniz ihtiyacını gidererek, Şevval’in denizde gösterdiği numaralar seyre değerdi.

Saat 13 de Karaincir’den demir aldık.

Açıktan Görecel adasına hareket ettik. Bu adaya giderken dümeni aldım, gösterilen hedefe problem yaşamadan, müzik çalarak, oyun oynayarak neşeli şekilde vardık.

Birer doğa harikaları olan, Göreceli adası, Haremtan koyu bizim yemek molası yerimiz oldu. Denizin kabarttığı iştahla, getirdiğimiz yemekleri yiyerek kendimize geldik.

Burada uzun kaldık. Yanımda getirdiğim olta takımlarıyla balık tutmaya çalıştık İğnelere taktığımız ekmeklerle balıklara da iyi bir ziyafet çektik. Balıklar, benim ve Şevval’in oltasındaki ekmekleri yediler ama hiç biri oltaya takılmadı. Ege balığı çok akıllı.

Göreceli adasından hareketle Haremtan koyundan sonra, meşhur Bardakcı koyuna demirledik. Koyu, olduğu gibi kuş bakışı olarak gören otel Kulüp Em ihtişamıyla karşımızdaydı. Tepeye çıkılmasını kolaylaştırmak için de teleferik kurmuşlar.

Çay faslını burada halledip denize girdik.. Saat 17 ye doğru demir alarak Bağla’ya doğru hareket ettik. Saat 18 civarında sitemizin su deposu olarak yapılan, bizlerin “kadeh” olarak isim taktığımız yapının hizasındaki Mavi koy a demirledik. Burası aslında bizim muhit, ama bu koyun bukadar güzel olduğunun farkında değilmişiz. Mavi koy adını, denizin mavı renginden, sakinliğinden ve çok temiz olduğundan almış. Mavi koy da da yüzülerek saat 19 a doğru Kargı koyu iskelesine doğru hareket ettik. 19.15 civarında iskeleye yanaşarak, bir günlük küçük mesafeli koy gezimiz de sona ermiş oldu.

Bodrum sadece yerleşim bölgeleriyle, kalesi ile, tersaneleriyle ve içmeleriyle akla gelmemeli. Bodrum’un en güzel doğal yapısı koylarıdır., denizidir. Koylarımıza sahip çıkarsak uzun müddet insanımıza hizmet verir. Devletin, marina gibi tesislere izin verirse, sonumuz hüsrandır. Buna izin verilmemelidir. Haksızlıklara tepki gösteren halkımız gereğini yapacağı kanısındayım.


MİLLİ BAYRAMLARIMIZ