26 Şubat 2012 Pazar

EĞİTİM


SKANDAL

Burhan Bursalıoğlu



  Birkaçgün önce  Gazi Üniversitesinde yapılan toplantıda, skandal konuşmayı aşağıya alıyorum. Bir öğretim üyesinin, 21. yüzyıldaki, örümcek fikirleri taşıdığını gözlerinizin önüne seriyorum . Ne günlerdeyiz görünüz.

     
  Eğitim camiası bununla çalkalanıyor; sadece eğitimciler bilmesin herkes öğrensin!
      Ankara Gazi Üniversitesi' nde 1.Ulusal Sınıf Öğretmenliği Kongresi yapıldı. Türkiye'nin değişik illerinden  çok sayıda sınıf öğretmeni toplantıya ilgi göstererek Ankara'ya gitti. Kongrede bir çok tebliğ sunuldu.
  
   Toplantı'nın ikinci  günü 'Sınıf Öğretmeninin Özellikleri' başlıklı oturum yapılırken kürsüye     BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI Prof.Dr. Enver Tahir Rıza geliyor. ilköğretimin beş yılında tek ögretmenin 1.sınıftan 5. sınıfa kadar değişmeden görevini sürdürmesi etrafında tartışmalar yapılıyor. Prof. Dr. Enver Tahir Rıza sözlerine başlarken 
''beş yılda tek öğretmenin aynı öğrencilerle birlikte olması, olumlu değil'' diyor. Sonra,
''bir de'' diyerek devam ediyor:
''-Cinsiyet sorunu var.''
(...???...!!!...???...)
   Herkes Enver Hoca'nın sözlerinin devamını nasıl getireceğini merakediyor.  Hoca;      
''biliyorsunuz, ülkemizde karma eğitim modeli uygulanıyor''
vurgusunu yaptıktan sonra, salonu dolduran yüzlerce kadın  öğretmenin gözlerinin içine bakarak aynen şu cümleyi sarfediyor: ''-Hanım öğetmenler erkeklere iyi örnek olamazlar! ''
   Meslekte 35 yılını geride bırakmış olan hanım öğretmen Yücel Demirhan
''Artık bu kadarına dayanamam'' diyerek yerinden kalkıp  salonun çıkış kapısına doğru yöneliyor. Arka sıralarda oturan kongrenin organizasyonunu yapan hocalara dönerek ''bu  toplantıyı protesto ediyorum'' diyor, arkasından ekliyor:
''-Ben ona örnek olamazsam, o da bana örnek olamaz! ''
   Demirhan'ın ardından toplantıya katılan istanbul Doğuş Lisesi öğretmenleri, Bahçeşehir öğretmenleri ve Alev Okulları öğretmenleri salonu terk ediyor.
   Cumhuriyet'in ilanından 83 yıl sonra BAĞDAT ÜNİVERSİTESİ ÇIKIŞLI BİR AKADEMİSYEN eğitimci, kadın öğretmenler ile erkek öğrenciler arasına derin bir kama sokmak cesaretini gösteriyor. Üstelik bunu kadın öğretmenleri aşağılalayarak yapabiliyor.
   Bu skandal, kapalı kapılar ardında sessizlikle geçiştiriliyor .

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...