22 Nisan 2021 Perşembe

 ULUSAL GÜNLERİMİZ


                                         SEVGİLİ  ÖĞRENCİLER


Burhan BURSALIOĞLU


                        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çucuk Bayramı'nın size şans getirmesini diliyorum.

                Son 2 yıldır, okullarımızda, geleceğiniz ve  istikbaliniz için eğitim görmekte olan sizlerin çok talihsiz olduğunu görüyorum.

                Corona virüsü denen belanın, tüm Dünyada, insan yaşantısını alt, üst etmiş olması, maalesef hala devam etmektedir.

               Ne sağlığımız, ne ekonomimiz, ne sosyal yaşantımız  ve ne de eğitimimizden emin olamıyoruz.

                Ulusal bayramlarımızı, özel gün ve haftalarımızı kutlayamıyoruz. En önemlisi de, öğrencilerimiz olan sizlerin eğitimlerinizi veremiyoruz. Bunun telafisi için, uygulamaya  konan bir seri tedbir işe yaramamıştır. Bire bir eğitim, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim hep fiyasko ile sonlanmış. Başlanmış ama sonlandırılamamıştyır.. Her başlamaya virüs engel olmuştur.

                Siz öğrenciler hüsrana uğradınız. Koca iki sene heba oldu. Yani geleceğinizden 2 sene çalındı. 2 sene sonra mezun olacaksınız, 2 sene sonra iş tutacaksınız, 2 sene sonra emekli olacaksınız gibi ekonomik yaşantınızı 2 sene ertelemiş oluyorsunuz.

                        Corona virüsü yok olmadıkça,   toplu çareler de olmayacaktır. 


                               Bu Bayrak şöleni yaşatılacaktır.

              Ama, bireysel çare mümkündür. Size güveniyorum. Ulu Önder Atatürk'ün İlke ve İnkilapları doğrultusunda, sizlere armağan ettiği 23 Nisan ve 19 Mayıslar coşkusu ile başlayacağınız bireysel çalışma ile, kaybedilen  iki seneyi telafi edeceğinize inanıyorum. Çünkü başka çareniz yok.

                Geçirdiğiniz 2 sene tatili noktalayıp, kendinizi hem öğretmen ve hem de öğrenci yerine koyup, mevcut kitaplara sarılarak, kaybettiğiniz zamanın telafisini gidermeye başlamalısınız. Bunu yapacağınızdan ve başaracağınızdan eminim. Sizin geleceğiniz ve Ülkemizin geleceği buna bağlıdır.

               Umarım bu coşkulu günleri tyekrar yaşarız

                101 yılını kutladığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nın kuruluşu bayramı olan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Sizlere   kutlu olsun.

    

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...