21 Nisan 2020 Salı

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ





ULUSAL EGEMENLİK ve  ÇOCUK BAYRAMININ 100.YILI       
                                      

Burhan Bursalıoğlu
                             Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan  1920 de kuruluşunun 100. yılı nedeniyle , bu yıl tüm kamu ve özel kuruluşlar, parmak ısırtacak biçimde, coşkulu kutlama yapmaya hazırlanırken, korona virüsünün tüm dünyayı etkisine alması, binlerce insanın  ölmesine neden olması,  hazırlanmış, provaları yapılmış kutlamaların iptal edilmesi gerçekten tüm Ulusumuzu üzmüştür.
                             TBMM  de planlanan görkemli kutlamanın da iptal edilip, kısmi kutlamanın yapılmasını da büyük bir şansızlık olarak görüyorum. Cumhurbaşkanı'nın gelmeyeceği, parti başkanlarının da gelmemesini istemek, dolayısıyla, Millet Vekillerinin de itibar göstermeyecekleri düşünülerek , kısa  bir kutlama prograyıyla 100. yılın geçiştirileceği hakikaten de ayrı bir şansızlık.
                               Virüs tehlikesinin geçtiği ve TBMM nin , tam kapasiteli açılışında, iptal edilen programın uygulanmasının düşünülmesi gerekmektedir.
                                Yıllardır, statlarda ve okulların geniş alanlarında kutlanan bayram şenliklerine hasret kaldık. Bu nedenle,  bayramlarımızı anımsamak  , hasret gidermek için, geçmiş Bayram şenliklerinden birkaç görüntüyü sunuyorum.

                       
   TÜM ULUSUMUZUN VE ÇOCUKLARIMIZIN 100. BAYRAMLARI KUTLU VE MUTLU OLSUN.











































MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...