11 Aralık 2013 Çarşamba

G Ü N C E L






SON  GÜNLERİN  DİKKAT  ÇEKEN     OLAYLARI

Burhan Bursalıoğlu
YÜCE ATATÜRK

Fethiyespor futbolcuları, Fenerbahçe maçına  tişörtlerinin önüne yazdıkları  “YÜCE ATATÜRK “   ifadesiyle çıktılar.
“Vay  sen nasıl böyle bir yazıyla çıkarsın, spora siyaseti  nasıl sokarsın , ulusal kuralları bilmiyor musun, seni disipline vereyim de aklın başına gelsin” gibi vaveyla ile, TFF  Fethiyesporu disipline verdi. 
TFF  ne diyor? “siyaseti  spora soktunuz, cezalısınız” 
Bu olayın  siyasetle bir ilgisi yok.  Bir defa, Atatürk siyasetin içinde değil. O, bu Ulusun lideridir. Siyaset dışıdır. O bu Türklerin babasıdır,Atasıdır, Dünyanın tek tanıdığı, çocuklarına öğrettikleri, ders kitaplarında  yer verdiği, yaptıklarını uyguladıkları , daima  örnek aldıkları değişmez bir Türk’tür. Ölümünde, dünya lider ve ulusların göz yaşı döktükleri  bir dosttu.

Sen,  böyle bir insanı ,TFF yönetimi gibi unutanlara hatırlatmak için göğüslerine  adını yazdığı için. Disipline ver . Olacak iş mi? Aslında teşekkür etmeleri gerekirdi. “ Biz Atamızı unutma durumundaydık, hatırlattığınız için teşekkür ederiz” demeleri gerekirdi.

Bu  işin başka bir boyutu daha var.  Fethiye, Muğla kentimizin bir kazasıdır.  Biliyorsunuz,  Osmanlı imparatorluğu zamanında, Fransa’dan alınan  bir uçakla  Padişahın isteği üzerine, Ortadoğu   semalarında  dolaşırken düşüp ilk şehit  pilotumuz  Fethi bey i Mustafa Kemal Atatürk unutmamış ve onun adının unutulmaması için, Muğla’nın Megri adındaki  yöresine , halkının talebini de dikkate alarak “FETHİYE “ adını verdi. Ve  ilk şehit Fethi bey aynı zamanda Beşiktaş kulübünün de ilk kurucularındandır. Fethiyespor kulübünü, disiplin kuruluna veren TFF nin başkanı Yıldırım Demirören de Beşiktaşlı olup Beşiktaş ın da yıllarca başkanlığını  yapmıştır.

Şair  Behçet Kemal Çağlar, “TAYYARECİ FETHİ” namıyla anılan Fethi Bey için  şu dizeleri yazmıştı.

"Aslan uçtu" diye söylenir methi;
Bu kutsal toprağın çocuğu Fethi..
Kahrolur darbanla elbet her zaman
Olursa bakış yan ve maksat eğri;
Bak; Fethiye oldu sayende Meğri,
Kartalım! gölgende hürdür bu vatan.



Spora siyasetin sokulmasını ben de istemiyorum. Eylemlerin siyasi mi, değil mi ayırmak lazım.  Emre Belezoğlu  attığı golden sonra  Mısırın muhaliflerini desteklemek için RABİA işaretini  yapması siyasi değil miydi? Elbette siyasi idi. Çünkü o işareti Başbakan da yapıyordu. Sıkar mı Belezoğlu nu disipline vermek.
Ama , TFF, atletine Mandela yazan  Eboue ve Drogba’yı hemen vakit geçirmeden disiplin kuruluna  verebiliyor.  

Gollerden sonra birçok oyuncu atletlerine yazdıkları aşk ve belli günler için kutlama mesajları verenler var. Bunlar için de herhangi bir işlem yapılmıyor. Yapılsa zaten  tuhaf olurdu. Anlaşılan, “Bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu misali “  TFF  nin kafası karışık

MUSTAFA  BALBAY
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay dün tahliye edilerek, bu gün TBMM de vekil ye mini ederek asil Vekil oldu. Kendisin kutlarken,  ceza evlerinde bulunan, gazeteci, yazar, paşa ve subayların da bir an önce hürriyetlerine kavuşmasını diliyorum.


 CHP  ADAY ADAYLARI

Mart 2014 yılında mahalli seçimler  yapılacak. Bu Demokrasinin icaplarındandır. Mahalli yöneticiler seçilecektir. Belediye başkanları, belediye  Meclis üyeleri, Daimi encümen azaları  seçilecek. Seçilmek için de on binlerce aday adayı  partilerine müracaat ederek  adaylıklarının kabulü için gerekli etkinliklerini göstermektedirler.
Şurada iki buçuk kadar bir zaman kaldı. Birçok parti adaylarını belirlemekte ve ilan etmektedirler. Kesinleşen adaylar çalışma programlarını seçmenine açıklamaya çoktan başladı. Kapı kapı dolaşıyor, kapalı salonlarda konuşmalar yapıyorlar, oylarının çoğalması için çaba harcıyorlar.
Ülkemizde, mahalli yöneticileri paylaşacak ilk dört parti bulunuyor. AKP, CHP, MHP  ve  BDP.
İktidar partisi adaylarının çoğunu açıkladı ve  adaylar çalışmalarına başladı. Diğer MHP ve BDP de adaylarını tespit ettiler.
Adaylarını henüz tespit etmeyen CHP  kaldı.  Ne yaparlar bunlar? Çok mu zor bu işler?   Partinin , adayları seçecek kurulları, aday adayları tanımıyor mu ki zorlanıyor!  Yukarıda,seçimin Demokrasinin icabı olduğunu söylemiştim. Aslında  parti merkez kurullarının adayları seçmesi bence demokrasi ile bağdaşmıyor.  Kendilerini yönetecek olanları  halkın kendisi seçmeli. Hakkari deki belediye başkanı adayını neden merkezdeki insanlar seçsin. O insanı Hakkari deki  partililer seçmelidir. En azından halk seçeceği yönetici adayını iyi tanır.  Dışarıdan gelmez. Parti merkezi  seçici kurulları gerektiğinde adanalı  bir aday adayını İzmir’e aday yapabiliyor. Bu mu demokrasi.
CHP  yöneticileri ellerini çabuk tutup bu milleti bezdirmesinler. Yoksa bedeli ağır olur.


MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...