24 Kasım 2018 Cumartesi

ÖNEMLİ GÜNLERİMİZ



DEĞERLİ  ÖĞRETMEN  ARKADAŞLAR

Burhan Bursalıoğlu

Bu gün öğretmenler günü.                                Ulu Önder Atatürk'  ün Türk halkına Latin harflerinin öğretilmesi için bizzat öğretmen olarak görev aldığı gündür.
Bu nedenledir ki, bu gün Öğretmenler günü olarak kutluyor ve tüm öğretmenlerimizin Atatürk'e olan bağlılığını tekrarlıyoruz.
Bunu yaparken de, her şeyimizle, bilgimizle, davranışımızla, duruşumuzla,
düşüncelerimizle, kılık kıyafetimizle çağdaş ortama uyma gereğimiz vardır. Bu gün, ne yazık ki,  öğretmenlik etiketi almış olan bazıları, her şeyi ile çağ dışı  ortamını benimsemişlerdir. Öğretmen eğitimlerini üstlendiği çocuklara, velilere, arkadaşlarına ve çevreye karşı örnek bir kişidir, öyle olmalıdır. Zamanımızda,  öğretmenim diye sınıfa giren sakallı, kravatsız, pejmurde kılıklı insanlar itibar görmez ve daima dışlanırlar.

Köy Enstitüsünde yetişen öğretmen adayları
Atatürk "Dünyanın her tarafında, öğretmenler 
insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurları olacaktır" diyor. Bu veciz ifadeye laik olmak, "Ben öğretmenim" diyenlerin görevidir.   
 Romanos Diogenez " Yeryüzünde, öğretmenlikten başka şerefli bir meslek tanımıyorum" diyor.
Ben, tüm öğretmen arkadaşlarıma " şereflerin  en büyüğü, itibarın, fedakarlığın en ulvisi"  olan öğretmenlik mesleğini karın doyurmak için değil, geride bırakabileceğiniz eserler için yapın. Çünkü öğretmen "ebediyete hükmeden" insandır.
Bu günden itibaren tüm öğretmenlerimizi, örnek ve çağdaş bir insan olarak görmek istiyoruz.
Aramızdan ayrılan  tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Emekli olmuş ve çalışan öğretmen arkadaşlarımın "ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ" kutluyor ve başarılar diliyorum.    


MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...