8 Nisan 2013 Pazartesi

FUTBOL



FUTBOLU  ÇİRKİNLEŞTİRENLER
 
Burhan Bursalıoğlu

Son günlerde, Türk Futbolundaki  gelişmeler, siyasi gündemimizin bir haylı üstünde.
 Adamın evine götürecek ekmeği yok, ama maç  gündeme geldimi bilet parası bulabiliyor.  Maça gidiyor, günlük sitresini maçta, hakeme, futbolcuya, kulübe, yöneticiye  küfür ederek atıyor. Rahatlıyor.  Maç sonu, gelecek maça kadar dedikodusu sürüyor.
Maça giden herkez, eve gittiğinde, TV  kanallarındaki spor yorum programlarını açıp izlemek de başlıca saplantıları oluyor.
TV Kanallarındaki yorum programları bir rezalet. Kim bu yorumcular? Eskimiş hakemler, emekli olmuş futbolcular, kalemlerini bir köşeye koymaları gereken futbol yazarları (!) Ya programlar: MARATON, STADYUM,TELEGOOL, VE GOOL, % DE YÜZ FUTBOL, FUTBOL VİP FUTBOLMANİA, FUTBOL AVRUPA, ŞEREF TRİBÜNÜ, TEKNİK DİREKTÖR, SERBEST ATIŞ,  DOBRA DOBRA,FUTBOLA BAKIŞ,FUTBOLMATİK, FUTBOL GÜNDEMİ,FUTBOL VE ÖTESİ, FUTBOLVİZYON.
 Yaptıkları iş,ordu bozanlık, uyduruk haberler, kafasında canlandırdığı senaryoya uygun olan iddialar, futbol takımlarını birbirine hasım ilan etmek, futbolcuları birbirıne düşürmek, yöneticileri
teknik heyetleri,en önemlisi de taraftarları birbirine düşman etmek.
 Hangisinde olumlu bir yorum duyuyorsunuz.? Bunları da geçelim, Adamlar sanki okulları bitirmiş de , futbol oyunundan, taktiklerden çok anlıyorlar mış gibi, teknik direktörlerin işine karışıp onlara taktik verme cüretkarlığını gösteriyorlar.

Ya uyduruk haberlerle iç huzuru bozma taktikleri altında da çapanoğlunun yattığını yalan , yanlış dedikodular da kendilerini gülünç duruma düşürdüklerinin farkında değiller.
Maç öncesi yorumlarda, takımın moralini bozacak yorumlar, yapıcılık mıdır, yoksa bozgunculuk mu?
Transfer haberleri, transfer edilen oyuncu hakkında ki yıkıcı yorumlar, tuttukları takımlar ve  karşı takımlar  için yapılan tahmini skorlar, "Hakikaten ben bu işten anlamıyorum" dedirtecek kadar fiyasko.

Bu insanların bütün amacı,  " Gündem yaratayım,  manşet olayım, basın ve TV ler  benden bahsetsin, itibarım artsın, paracıklarımı alayım." dır. Takımlar, birbirine düşmüş, o yenilmiş, o kazanmış, birbirlerine düşman olmuşlar, statta veya dışında olay olmuş umurlarında mı! Bunlar olursa yorum konusu çoğalıyor, keyifler yerine geliyor.

Bunların yaptıkları her işin sonucu Türk futbolunun  ilerlemesine engeldir. Bu engelleri ortadan kaldırmak lazım. Ya ekranda kabadayılık havasına girmelerine de pes artık.

Yapıcılığı olmayan, insanlara kindarlığı aşılayan, takım ve taraftarları birbirine düşmanmış gibi gösteren ve buna ön ayak olan bu kişilerin oluşturduğu programlar kaldırılmalı ve yasaklanmalıdır.
Hangi bir insan kendini hem Federasyon başkanı, hem tahkik kurulu üyesi, hem ceza kurulu üyesi, hem hakim , hem savcı, hem futbolcu, teknik direktör, kulüp başkanı ve hem de taraftar yerine koyar? Bu insanlar, kendilerini  saydığım  kişilerin yerine koyup ahkam kesmektedirler.

TV yöneticileri bu yorum programlarını kaldırmalılar. Ayrıca, Türkiye'de ve Dünya'da başka spor yokmuş gibi, sadece futbol programlarımı yapmak  mecburiyetindeler?
Spor Bakanı, Federasyon Başkanı, TV yöneticilerine, bu programların kaldırılmasını, insanları yorumları ile birbirine düşüren bu insanlar hakkında işlem yapmaları için de TC Savcilarına çağrıda bulunuyorum.
Bu çirkinliklere bir son verilmelidir.


 

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...