12 Şubat 2010 Cuma








KANSERDEN KORUNMA

Burhan Bursalıoğlu

Kanser hepimizin bildiği,çok tehlikeli ,ölümcül bir hastalıktır. Yıllar önce, verem hastalığı vardı. Solunum yolu ile bulaşan, vücudun dirençsiz, zayıf anını kollayıp etkili olmaya başlayan mikroplar, akciğerleri perişan edip, görev dışı bırakan, tedavisinin zor ve az olduğu bir hastalıktı. Kanser de ona benzer, ama, Kanser, vücudumuzun bütün organlarını saran, uzun müddet yatırıp sonuçta götüren, yapılan ameliyatların da yüzde yüz faydalı olacağı ihtimali olmayan bir hastalıktır.
Aşağıda, kanserden korunmak için sıraladığım önerilerden, uygulanması kolay olanları dahi yapmak, en az korunma yönünden fayda sağlıyacağını zannediyorum.
Sağlıklı kalın.
Öneriler:

1. Her akşam duş alın, üstünüzü tamamen değiştirin. (Çevre kirliliğini eve taşımayın)
2. Haftada en az bir kere balık yenmeli. Bu balıklar dip balıklaı olmamalı. Somon veya yüzey balığı, Akdeniz, Ege balığı olmalı.
3. Evdeki halıları temiz tutup sirkeli su ile silinmelidir..
4.. Bulaşıklar çok az deterjanla, makinesiz ve eldiven kullanarak yıkanmalıdır.
5. Çamaşırda her türlü deterjandan kaçınıp, devamlı olarak zeytinyağİ ve defne sabununu kullanılmalıdır. Eller ve vücudu yıkarken hakiki zeytinyağı, defne veya fıstık yağından yapılan hakiki sabunlar seçilmelidir...
6.Yeni alınan beyaz her türlü iç çamaşırlar muhakkak en az 2 kere kaynatılmalı. Çünkü bunlar beyazlatılmak için kanserojen maddelerle yıkanıyor.
7. Oda spreyleri doğrudan doğruya petrol menşeli olup zehiri soluyarak, Akciğerimize geçiyor ve dolaylı olarak da bağışıklık sisteminiz bozuluyor.
8. Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var. Yalnız bir kez çözülünce onu muhakkak kullanmalıyız. Mikro dalgada ve ateşte bir kere ısıtılır. Çünkü , ikinci kez ısınan sebzenin değeri ölür DNA'yı bozar. DNA kırılması da kanserojene yol açar.
9. Radyasyon kronik olarak kansere en çok yaklaştıran faktörlerden biridir. Televizyondan, cep telefonundan ve radyasyon yayan(özellikle tüplü) cihazlardan uzak durarak, az kullanılmalıdır.
10. Kanola yağı kızartma için en uygun yağdır. Onun dışında birinci seçeneğimiz zeytinyağdır. Memleketimizin iftihar edebileceği yağdır. Fındıkyağı da tercih edilebilir.
11. Çocuklarımız fastfood türü yiyecekleri 15 günde bir yiyebilirler. Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 kat artış gözükecektir. Çocuklarımıza arada bir verebiliriz. Ama dışarıdaki yiyeceklerin nasıl kızartıldığını bilmiyorsunuz. Ona göre hareket edilmelidir.
12. Çocuklara meyve ve yoğurdu bol yedirmek lazım. Ancak yoğurdu ev yoğurdu olarak kullanmak lazım. Peynir ve çökelek fazla miktarda yenmelidir. Keçi peyniri çok faydalıdır.
13. Çocuklarımızı beyaz un, beyaz şeker ve tuzdan koruyalım. Bisküvi, gofret, çukulota, cips türü şeylerden uzak tutmalıyız. Bunların ve benzeri şeylerin beslenmeye hiçbir katkısı yoktur.
14. Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en büyük tuzunu karşılayan Tuz Gölü'müz maalesef torbaların içinde çok iyi steril edilmedikleri takdirde bize kanseri ufak ufak taşıyorlar. Bu nedenle kaya tuzunu tercih edilmelidir.
15 .Şekerden uzak durulmalıdır. Amerika'daki çocukların tombul olmasının sebebi her şeye şeker katmalarıdır. Ucuz beslenmedir.
16. En faydalı gıdalardan birisi cevizdir. Daha sonra fındık ve bademdir. Ayçiçeği açık alınmalıdır. İşlemden geçmemiş olacak, kavurup yiyilebilir. Ama fındık, ceviz gibi yiyeceklei kabuklu alınmalıdır. Çünkü içine böceklenmesin diye ilaç sıkılmaktadır. Sonsuz faydaları olan yiyeceklerdir. Günde bir avuç muhakkak tüketilmelidir.
17. Elma dünyanın en faydalı gıdalarından birisidir.
18. Plastik, bakır, alüminyum kap kullanılmamalı . Porselen, cam ve çelik kullanılmalıdır. Meyveler de bu tür kaplarda yıkanmalı. Bunların içine litresine göre 9-10 çorba kaşığı elma sirkesi atılmalıdır. Aşağı yukarı yarım saat bekletildikten sonra tekrar yıkanmasın. Çünkü mikrop alır.
19. Meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum sürülüyor. Bunları hakiki zeytinyağlı sabundan geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirilmeli. Ya da elma sirkesi ile ovulduktan sonar , kabuğu ile tüketilmelidir.
20. Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğu çöpe atılmalı. Ne kadar yıkanırsa yıkansın, bunların üzerindeki pestisitler temizlenmez. Çaresi yoktur.
21. 3 ayda bir içtiğimiz suları değiştirmemiz lazım. Satın aldığımız sularda az miktarda da olsa kanserojen dozlar karışabilir. Bunlar kontrollü sular ama 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.
22. Plastik her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastk kap kacak evimizin her tarafına girdi. Bunların varlığı zehirle karşı karşıyayız demektir
23. Meyvalar, özellikle posasıyla yenmelidir. Suyu kanserli hastalara veriliyor. Meyve suyuna geçmeyen çok madde posada kalıyor. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunmuş olunuyor.
24. Bakır, özellikle beyin tümörlerinde ön plana çıkıyor. Çok iyi kalaylı olursa bu etki azalıyor. Bakır madeninden yapılan küpe, yüzük ve bilezik türü takılar takılmamalıdır.
25. Havuzların iyi temizlenmesine dikkat edilmelidir. Ozonla temizlemek lazımdır. Aşırı klorlu havuza girilmemelidir. Spor yerine, kanser davet edilmiş olunuyor.
26. Bütün beyazlatıcılardan kaçınlmalıdır. Çocuklarımızın kullandığı pırıl pırıl bembeyaz defterler klorla temizleniyorlar. Parlak olmayan defterler kullnılmalıdır. Kullandıkları boyalarda da kanserojen etkisi bulunmaktadır.
27. Sigara dan uzak durulmalıdır..
28. Kesinlikle kepekli un tüketilmelidir.
29. Hergün düzenli yürüyüş yapılmalı ve zihin sağlığı için haftada en az bir kitap okunmalıdır.
30. Kilomuz düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...