19 Mayıs 2010 Çarşamba

E Ğ İ T İ M

19 MAYIS  VE.....
Burhan Bursalıoğlu


Bu gün 19 Mayıs Gençlik ve Spor  Bayramı.
Bu Ülke’yi iç ve dış düşmanlardan kurtarmak amacıyla,Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 un 91 yıldönümüdür.
Tüm Ülkemiz ve dış temsilciliklerimizde Bayramımız kutlanacaktır.
Bugünkü yazımda 19 Mayıs’ın nedenlerinden bahsetmek isterdim. Ama gündeme düşen, bir uygulama hakkında ki düşüncelerimi istemeyerek yazmayı daha uygun buldum.
Tüm Ulusumuzun Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım.


BİR  BU  EKSİKTİ

Akp  İktidarının Milli Eğitim Bakanlığı  nın. Hallaç pamuğu gibi attığı okul programlarına bir yenisi daha ilave edilmiş. İlköğretim kurumlarının derslerine  seçmeli Arapça dersi konmuş. Bir bu eksikti. İlkokul çocuğu Arapça öğrenecek, bazı derslerin öğrenimi ve anlatımı da Arapça olacakmış.
 Bu nedir Allah aşkına bir bileniniz varsa açıklasın?. Araplaşıyor muyuz, Araplaştırılıyor muyuz? Arapları ne kadar da çok seviyormuşuz. 600 yıldır Osmanlıların yapmaya tenezzül etmediklerini MEB. lığı yapmaya çalışıyor.
 Henüz Türkçe’yi dahi konuşamayan küçük dimağlar, ek olarak Fransızca ve İngilizceyi hallettiler de sıra Arapça ya geldi.
 Bu teklifi yapan beynin tek bir amacı vardır, intikam. 8 yıla çıkarılan İlköğretim   nedeniyle, İmam_hatip Okullarının orta kısımları, meslek okulları statüsünden çıkarılmıştı. Ellerinde sadece İmam_ Hatip Liseleri kaldı.
 Şimdi , alınan yukarıdaki karar nedeniyle de, seçmeli de olsa Arapçayı öğrenme tüm  ilköğretim öğrencilerine  uygulanacak. İntikam böyle alınır.
Çocuklara neden Arapçayı öğrenme empoze ediliyor? Deniyor ki, Arapçayı öğrenen çocuk Kuran ı da okuyabilecek. Neden Kuran-ı Türkçe olarak okuma yoluna gidilmiyor da Arapça yı ve yazısını öğretme yoluna gidiliyor?. Dil öğretmek mi kolay, yoksa bir şeyi çevirmek mi kolay? Kuran Türkçeye çevrilsin , tüm çocuklar okusun  ve mealini de anlasın.
Bu uygulamalar sinsice yapılan uygulamalardır. Planlı ama ağır, ağır yapılanların sonu teokratik monarşiye bizi götürür. Oralardan geldik. Tekrar  geldiğimiz yere gitmek istemiyoruz.
Bu Millet buna müsaade etmez, etmemelidir.

1 yorum:

  1. Sevgili hocam,
    kuyudan çıkabilmek için kuyunun dibine kadar inmek gerekiyor galiba. 10 sene önce söylense güleceğimiz o kadar çok şeyi yaşamak zorunda kaldık ki, beyinsel yorgunluk yaşamaya başladık.

    YanıtlaSil

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...