18 Mayıs 2011 Çarşamba

YARIŞMA


SERVİVOR

Burhan  Bursalıoğlu
Acun Ilıca’nın sunduğu Survivor yarışmasının kime ne faydası olduğunu bir türlü anlamış değilim. Hiç kimseyi ilgilendirmeyen, ancak, oradaki yokluk, ilkel yaşamı merak ettikleri için oldukça da  reyting yapıyor.

İlkel bir yaşam, entrikalar, hakaretler, kıskançlıklar, çekememezlik, bencil davranışlar, öğünmeler, saman altından su yürütmeler, ayrımcılık ve düşmanlıkların hepsi mevcut.. Arada bir kısa süren sevinçler ve mutluluklar da  yok değil.

Göz yaşının eksik olmadığı yarışma, Türkiye’de yer yokmuş gibi ta  Dominik Cumhuriyetinde  düzenlemek de ayrı bir  konu.
Coca Cola nın sponsorluğunu yaptığı  survivor  oldukça da masraflı bir yarışma. 

  Bu masrafları sadece coca cola karşılamıyor.  Halkımızın katkıları da yabana atılır değil. Her hafta seyircilerin ödediği mesaj ücretleri de oldukça yüksek meblağ oluşturmaktadır. Bu paralar da Dominik Cumhuriyetine akmaktadır.

Bu yarışmayı saçma bulmama rağmen, insanların gerçek karakterlerini  görmek bakımından  yararlı oluyor.

Örneğin, Nihat’ın bilgiçlik taslaması,, herkesi küçük görmesi,, saçma sapan , her seferinde tekrarladığı sözde felsefi lafları, öğünmesi, kızlara karşı düşmanca tavırları, güçlünün yanında olabilmesini sağlamak için, kendisinin dahi inanmadığı  övgü dolu lafları.kendisine yakışmayan davranışlar.

Taner ise çok değişik bir yapıya sahip. Her canlıyı rahatlıkla yiyebiliyor.  Maymun gibi ağaçlara tırmanıyor, emir vermesini seven, kızlara iş yaptırmaktan zevk alan, çalışkan, ortama göre hedef değiştiren  bir kişiliğe sahip.

Önce ÜNLÜLER ve GÖNÜLLÜLER diye iki grup , daha sonra, azaldıkları için birleştirildiler. 

Elemelerden sonra, Taner, Nihat ve Tefik, kızlar, Paskal ve  Derya’ya karşı cephe aldılar. Nihat’ın tüm amacı Paskal’ı, Asena’yı ve  Derya’yı elemek, aslan payına konmak.
Paskal’ı  tahrik ederek çıkardığı kavga sonunda Paskal diskalifiye oldu. Aslında Paskal’la birlikte Nihat’ın da gitmesi lazımdı.  O da en az Paskal kadar suçluydu. Adada huzuru bozan tek şahıs Nihat’tı. Hala da öyle.
Son haftada Tefik’le  Asena elenmeye namzet iki kişi idiler. Seyirci, gönderdikleri oylarla Asena elendi.  Tefik kalmıştı. Sonuçlar açıklandığında Nihat’ın sevinç gösterisi, yumruk şovu, Tefik’e sarılışı görülmeye değerdi. Neden? Asena elendiği için. Çünkü Nihat Asena’dan korkuyordu. Halbuki Nıhat her lafında,  “Korkaklar kahraman olamaz,” ı hatırlatırdı.

Taner,Tefik ve Nihat üçlü ittifak yapmışlar, diğer tarafta  Derya ve 3 güçsüz kız var.
Seyirciler Asena’yı nasıl elediler anlayamadım.  Dengeleri bozdular.  Derya ‘yı 3 güçlü erkekle mücadele etme mecburiyetine bıraktılar. Bana göre biraz haksızlık yapıldı. Asena kızların en güçlüsüydü. Aslında Asena kazdığı kuyuya kendi düştü. Seyirciye güvenmişti. Ama seyircinin oyları Asena’nın elenmesini  gerçekleştirdi. Asena Tefik’i elemek için rakip olarak seçmişti.. Ama olmadı. Nihat’ın havalara sıçramasını, yumruk şov yapmasını sağladı.

Ben bu yarışmanın sonucunu tahmin edebiliyorum..Güçsüz olan kızlar elenecek. Derya gücü ile dokunulmazlığı vermezse, biri derya olmak üzere Tefik ve Nihat’la  birlikte finale kalırlar.
Acun kazanır.

1 yorum:

  1. Sevgili hocam,
    Hiç izlemediğim için yorum yapamayacağım. Ancak benzelerini daha önce kısmen gördüğüm BBG benzeri bir yarışma gibi. Kanımca insanlar, kendi içlerinde duydukları ancak normal ortamda söyleyemedikleri duygularının böyle ortalığa faş edilmesinden, insani zaafların ortaya çıkmasından vahşi bir zevk duydukları kanısındayım.

    YanıtlaSil

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...