1 Kasım 2011 Salı

GÜNCEL.

ELVEDA  BODRUM

Burhan Bursalıoğlu

Değerli  okurlarım, 2011  in yaz sezonu bitti.  Bence, çeşitli  nedenlerden ötürü, bu yaz  çok engebeli geçti. Kaybettiğimiz dostlar, durmak bilmeyen trafik canavarı, şehitlik mertebesine çıkan , vatani görevini yapan  gencecik  askerlerimiz  ve  600 ün üzerinde  vatandaşımızı  kaybettiğimiz , 3000 ne yakın  Vanlı mızın da  yaralandığı Van  depremi, gülen yüzümüzü somurttu, kuru  gözlerimizi yaşlarla doldurdu. Son olarak da, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ve resmi geçitlerinin iptal edilmesi, yaz sezonunu kışa çevirdi. Onun için  sezon engebeli geçti diyorum. İyi günlerimiz olmadı mı? Sizi bilmem ama benim oldu.
1 Eylül'de Sivas'a gittim. Dost, saygı değer  Hüseyn Hüsnü Tekışık ve İzzettin Uzınca ile. Sivas Öğretmen Okulu Mezunlarından genç bir grubun daveti üzerine. Yeni  arkadaşlar edindik.
18 Eylül'de,  Sivas Öğretmen Okulu Mezunlarından oluşan geniş bir kadroyla , 33 senedir hiç aksatmadan , Sivas'ın Kabakyazısında içilen Kepenek suyu ve havasını , nostalji de olsa yaşayabilme, geçmişin tüm anılarını yadetme amaçlı, 10 gün birlikte olmak için Didim'e gittim. 13 gün devam eden beraberliğimiz, bana yukarda saydığım olumsuzluklardan bir nebze uzak kalmamı sağladı.
Beni, mutlu kılan bir diğer olay, Milli futbol  takımının galibiyeti, Galatasarayın  galip olduğu maçlar, Erkek ve kız takımlarımızın Avrupa'da başarılı  ve kupalar getirici maçlarıydı.
SON VEDA ÇAYI

Nisan'da geldiğim Bodrum'a,  Ekim ayına kadar yağmur yüzü görmedik. Taşıma  su  ile değirmen dönmez. Biz burada taşıma misali kısıtlı suyla ağaçlarımızı ve çiçeklerimizi yaşatmaya çalıştık.  Bodrum'un kavurucu sıcağına insanlar dahi dayanamazken,  toprak, beslediği çiçek ve ağaçlarını  güç bela canlı tutmaya çalıştı.  Ekim ayı içinde çok güzel yağmur yağdı. Toprak ancak suyunu içebildi.  Ölmemeye çalışan yeşillikler güç kazandı,canlandılar, renkleri bir başka oldu. Çorak topraklar görülmeye değerdi. Her taraftan yoncalar fışkırmaya, kaya,taş, düzlük,yamaç demeden   kokusu ve rengiyle, "Ben de varım" diyen katır tırnaklarını görünce mutlu olmamak  mümkün mü? 
SİVAS  YOLUNDA

İşte bu yaz böyle sonlandı. Daha düne kadar denizin tadı çıkarılıyordu. Bugün öğleden sonra hava bulutlu geçti. Artık Bodrum'da tüm tanıdık arkadaşlarımız da ayrıldılar. Bize de yol göründü.
3 Kasım Perşembe günü biz de ayrılıyoruz.
Bayramı İstanbul'daki çocuk, torun, akraba, ve dostlarımla geçirmek istiyorum. ( Aynı gerekçeyle  bayram iptal  edilmezse (!)
Ayrılış nedeniyle:
1 - Bilgisayarım ve  blogum bir kaç gün susacak.
2 - Yayınlanmakta olan  "KİŞİSEL GELİŞME, TOPLUMSAL GELİŞ!!!   yazının son bölümü bayramdan sonra  11 Kasım  Cuma günü yayınlanacaktır.
3 - 10 Kasım'da Atatürk'ümüzün ölüm yıldönümü nedeniyle, blogum yayına girecektir.
4 - 20 Kasım' da Emirgan İlkokulu Mezunlarının, geleneksel , tanışma, görüşme, unutulmama amaçlı toplantısı yapılacaktır.
Tekrar kavuşma dileğiyle esen kalın.
Kurban Bayramınız,  tüm Ulusumuza, Ailenize huzur, mutluluk getirsin, acı göstermesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...