18 Mayıs 2012 Cuma

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

19 MAYIS' lar  DAİM  OLSUN


Burhan Bursalıoğlu


19. Mayıs. 2012 yılındayız.
Bu tarih bize, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  kellesini koltuğuna alarak, bitirilmiş, parçalanmış, kötü yönetimiyle  yabancı ulusların alay konusu olmuş, dış ülkelere borçlanmış, dış ülkelerin mandası olma düşüncelerin sıkça konuşulduğu, halkının biçare, perişan, suskun yaşam özgürlüğü olmayan, ama, tarih boyunca, hür, başı yukarda,güçlü, saygınlık kazanmış, şerefli ve haysiyetli  bir Ulusu kurtarmak için Samsun' a çıktığı gündür.


Türk Ulusunun kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs'lar, Atatürk tarafından gençlerin güçlü, zinde, çalışkan ve zeki olmalarının birinci şartının spor olduğuna inancı nedeniyle, 19 Mayıs'ı gençlere armağan etmiştir. 
Bu nedenle 19 Mayıs'larda, Ulusça, coşkulu, herkese açık, statlarda bayram olarak kutlanıyordu.
İktidarın, bu yıl ki 19 Mayıs Bayramını, statlarda tören olarak yasaklamış, sadece spor gösterileri yapılması doğrultusunda kutlanmasına karar vermiştir. Geçitler yasaklanmış,  Askeri birliklerin ve öğrencilerin statlarda gösteri yapmaları iptal edilmiştir.

Ne yapılacak?.
19 Mayıs'ın bir haftalık  süre içinde kutlanmasına karar verilmiş. Bu süre içinde, Atatürk konuları işlenecek, sportif yarışmalar yapılacak.
Yapılacak yarışmaların listesine şöyle bir göz gezdirdim.
Bakın neler yapılacakmış
wushu
muaythai
wai-kru
tekvando
coapoeira
kata
futsal
tandem
korfbol
judo
kick boks
BUNLARIN NASIL BİR OYUN OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?  
 Uzak Doğunun oyunları. Biz, Milli bayramımızda Uzak Doğu sporlarının gösterişini yapacağız. Utanç verici.

 Bizim milli sporumuz yok muymuş? Nerede güreşimiz, kılıç kalkanımız, ciritimiz, okçuluğumuz, atıcılığımız, at binmemiz. Nerde bunlar?..
Bu programları yapanlar kimler? Bunlar Uzak Doğu'damı yetişmiş?
 Yazıklar olsun. Ne  durumlara düşürüldük.
Milli bayramımızda, Japon, Çin, Taylan, Vietnam'ın milli sporlarının gösterilerini sergiliyeceğiz.
Seyretmiyorum!..
Geçmişte , şerefle , gururla seyrettiğim  19 Mayıs'ın kasetlerini izler, o günleri yad ederim.

Tüm gençlerimizin ve halkımızın , 19 MAYIS, ATATÜRK' ü  ANMA , GENÇLİK ve SPOR BAYRAMLARINI  KUTLAR, BUNDAN SONRAKİ YILLARDA, KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN  ETKİNLİKLERİNİ SEYRETME ONURUNA ERİŞMEMİZİ DİLİYORUM. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...