12 Aralık 2012 Çarşamba

K İ T A P






 EN  HAYIRLI  GİRİŞİM

Burhan Bursalıoğlu

İstanbul'da, Galatasaray seyircilerinden TEK YUMRUK adlı bir grubu var. Bu grup 2 sene önce, Hakkari'de  bir okulun kütüphanesini açmayı üstlendi. Ve o yıl kütüphane açılarak yüzlerce kitap bağışlandı.
Aynı grup bu sene de girişimde bulunarak, Borçka Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek, Borçka merkez veya köylerinde, kitaplığı olmayan bir okulun  kitaplığını açmak istediklerini, bunun için, kitaplığı olmayan bir okulun tavsiye edilmesini ve izin verilmesini istediler.
Borçka Milli Eğitim Müdürlüğü, merkezde kitaplığı bulunmayan 3 okulun olduğunu, aralarında çekilen kura sonucu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okuluna   ( Lise de içinde)  kitaplık yapılmasını önerdi.
TEK YUMRUK Grubu okulla temasa geçerek  kütüphanenin yeri hazırlandı. Kitap toplanmaya başlandı. Kitaplar İstanbul'da toplanarak tasnif yapılıyor. Ocak ayı ortalarında, kitapları alabilecek kapasitede bir araçla Grup Borçka'ya gidip  kitaplığın yerleştirilmesini yapıp merasimle açılışı yapılacaktır.
Toplanmış olan kitrapların fazlalığı nedeniyle, bir kısmı da  kitaplığı olmayan iki okula dağıtılacaktır.
Okuma oranlarının çok düşük olduğu Ülkemizde en hayırlı  girişimi yapan, birkaç Galatasaray Seyircisinden oluşan, birliğin sembolu olan TEK YUMRUK Grubunu kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...