10 Ocak 2014 Cuma

DUYURUDUR







EMİRGAN HALKINA VE YARDIMSEVER İNSANLARA DUYURUMDUR.

 Burhan Bursalıoğlu
11 yıl müdürlüğünü yaptığım Emirgan İlkokulu binası 2012 de büyük onarıma alındı.
Eğitim öğretim, 2 senedir, ayrı, ayrı  iki başka okullarda sürdürülüyor.
İnşaatın devamı süreci içinde, yetkili ağızlardan da kesin cevap alınamadığı için, birçok dedikodu  üretildi.  Kimi İmam Hatip okulu olacak; kimi , bina Özel İdareye ait olduğu için kiraya verilip, restoran, kahvehane, internet kahvehane, otel olacak şeklinde dedikodular. Yetkililerden kesin yanıt alınamadığı için , dedikodulara inanılmaya başlandı.
Bunun üzerine, okul idaresi, Aile birliği, okuldan mezun olan öğrenciler, Emirgan Sevenler Derneği, esnaf ve halk ( OKULUMUZUN  BAŞKA AMAÇLA KULLANILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ) düşüncesiyle  sahip çıkınca, Milli Eğitim Müdürlüğü dedikodulara son veren açıklamayı yaptı ve okulu Mart başında okul idaresine teslim edeceğini açıkladı.
Ancak, öğrenci sıralarının dışında hiçbir araç gerece karışmayacağını da söyledi.
Okuldan okula taşınan ahşap  malzemeler, yazı tahtası, sandalye, masa, dolap,kitaplık gibi gereçler  kullanılmaz hale geldi. Ders araç ve gereçlere ihtiyaç var. Biyoloji dolabı, matematik, beden eğitimi, müzik, resim, sosyal bilgiler, Türkçe ve kırtasiye gereçlerine acilen ihtiyaç bulunmaktadır.
Bunların dışında da, sözleşmeli personelin maaşları ve nakit alınacak ihtiyaç malzemeleri için  alımlarda sıkıntı yaşanıyor  ve yaşanacak.
İlk etapta, bir nebze olsun taşınma, kırtasiye gibi elzem ihtiyaçların karşılanması için, 1. ŞUBAT. Cumartesi günü için, İstinye, Kaçkar restorant da branş  düzenlendi.  40 liradan 300 bilet basıldı.
Biletler,, okulun altında yazıhanesi olan,Emirgan Sevenler Derneği, Okul Aile Birliği, İrfan’ın kahvesi,  Çınaraltı kahvesin de satılığa çıktı. Umarım kısa zamanda biter.
SONUÇ:
 Emirgan halkı ve tüm yardımsever insanlardan, modern  eğitimi ile, etrafa verdiği feyz ile, yetiştirdiği ünlü isimleriyle çevrenin taktirine mazhar olan  okulun, kendine yaraşır şekilde donanımının yapılmasını istiyor ve umuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...