7 Mayıs 2009 Perşembe

Y A Ş A M




ŞİKAYETİM VAR



Burhan Bursalıoğlu


Lütfen, bana söyler misiniz; cadde kenarlarındaki kaldırımlar kime aittir? Bunların, yayalara mahsus olduğuna kimler karar veriyor? Onarımını, güzelleştirilmesini, temizliğini, yayalara açılmasını, kapanmasını, düzenlenmesini kim, hangi kuruluş yapıyor? Hangi kuruluş buraların sorumluluklarını yükleniyor? Söyler misiniz?
O kuruluş belediye mi, karayolları mı, trafik mi, muhtarlık mı? Kim? Yoksa, buraların sahipleri yok mu? Yapıyorsan, güzelleştiriyorsan, temizliyorsan, onarıyorsan sahipleniyorsun demek değil midir? Peki yapıp işletmeye açtıktan sonra korumak da o kuruluşa ait değil midir? Ona ve yayalara zarar verecek her türlü uygunsuzluğa karşı tedbir almak veya, uygunsuzluğu yapanın yanına kar bıraktırmamak o kuruluşun görevi değil midir?
Kaldırımları işgal edip, geçişleri engelleyenlere karşı hassas davranılıyor mu? Yoksa, bunlara karşı “boş ver, bana ne, bulaşmayayım “ mı diyorlar? Galiba böyle düşünüp, görmezlikten geliniyor. Hata ediyorlar.
Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü gibi, yayalara, sakatlara, etrafına saygısı olmayan bazı sürücüler, yaya kaldırımlarında park ederek, gelen geçene engel oldukları gibi, yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyenlere karşı da efe lik taslayıp “aşağıdan yürü” diyecek kadar da cüretkarlar oluyor.
Yolu kapanan yayalar, mecburen, yoğun trafiğin aktığı caddeye inmektedir.,Arabalı özürlüler, sakatlar, yaşlılar, çocuklar caddeye inerek hayatlarını tehlikeye atmış olmuyorlar mı? Bunlara neden olan efe sürücülerin küçük beyinleri sonrasını düşünemiyorlar mı? Yayaların hayatlarıyla oynadıklarının farkında değiller mi? Yalnız yayaları engellemek değil hataları…. Uzun müddet kalanların engelledikleri başka olumsuzluklar da vardır. Bir yangında, acil bir hastaya çağrılan ambulansın yanaşmasına da problem çıkarmış olmuyorlar mı? Büyük şehir belediyesi, caddelerde park edenlerden , görevlendirdikleri kişiler vasıtasıyla ücret almaktadır. 2 dakika için park edecek olanın yanına yaklaşan bay görevli , hemen 5 lirayı talep edebiliyor.” Ya beşi verir veya gidersin “ söyleten belediye, kaldırımlara park edenlere de engel olamaz mı?.
Devlet mi, Belediye mi, Trafik mi, bir başkası mı, her kimse veya kimlerse bu işe bir çare bulmalılar. Caddeleri mi genişletip, kaldırımların dışında park yerimi açarlar, ekip kurup, kaldırımlarda park edenlere ağır ceza mı keserler, ruhsatları mı alırlar, yoksa kaldırımları mı yükseltirler bilemem. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, kimsenin göz yaşına bakmadan çare bulsunlar.
Araba devrilmeden şoförü ikaz etmek bizden. Yetki ve sorumluluk ona ait.


















Emirgan İlköğretim Okulu öğretmeni, sevgili öğrencimiz Gözde Giray'ın, toplantı hakkındaki, FACEBOOK tayayınladığı duyuruyu aşağıya kopyaladım. Gereği önemle duyurulur.





1. DUYURUGözde Giray EMİRGAN İLKOKULU MEZUNLARI üyelerine bir mesaj gönderdi.-
-------------------Konu: tarih değişikliği.
Sevgili arkadaslarım ve öğretmenlerim , dün akşam size 23 Mayıs tarihinde okulumuz bahçesinde toplanacağımızı duyurmuştum fakat bugün okulumuz eski müdürü sevgili BURHAN BURSALIOĞLU ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendisinin 17 Mayıs akşamı Bodruma gideceğini öğrendik. Toplantı onsuz olmaz diye düşündük ve toplanma tarihini 16 Mayıs Cumartesi günü akşam saat 6 ile 10 arası diye kararlaştırdık..
Toplantı tarihini 23 Mayıs diye bilen facebookta kayıtlı olmayan mezun arkadaslarada iletmenizi rica ediyorum...
Toplantı tarihimiz 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü olup akşam saat 6 ile 10 arasıdır..
Bilginize sunarım...
2. DUYURU
Gözde seni 16 Mayıs Cumartesi, 18:00'daki "mezunlar günü toplantısı" etkinliğine davet etti.
Etkinlik: mezunlar günü toplantısı "mutlaka gelmelisiniz.."
Ne Etkinliği: Club/Group Meeting
Organizatör: EMİRGAN İLKOKULU MEZUNLARI
Başlama: 16 Mayıs Cumartesi, 18:00Bitiş: 16 Mayıs Cumartesi, 22:00
Yer: Emirgan ilköğretim okulu bahçesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

  CUMHURİYET Burhan Bursalıoğlu Bu gün Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla...